Prisutdeling

Utdeling av  Kong Olav Vs Kreftforskingspris 2014

Som barne- og ungdomsansvarlig i Hjernesvulstforeningens styre, var jeg så heldig at jeg fikk oppleve utdelingen av Kong Olav Vs kreftforskningspris 2014. 

Ingrid Karoline Orud

Generalsekretæren i Kreftforeningen var til stede og ønsket oss velkommen ved Universitetet i Oslo. Vi var rundt 50 mennesker under denne begivenhetsrike sommerdagen, 2. juni. Paul Hellandsvik, styreleder i Kreftforeningen presenterte prisvinner Professor Harald Stenmark. 

Det er knyttet stor prestisje til prisen som er på én million kroner. Kong Olav Vs kreftforskningspris deles årlig ut til en forsker som har bidratt til å fremme den norske kreftforskningens kvalitet og omfang, og i år ble den overrekt av HM Kong Harald V.

Stenmark er professor ved Institutt for klinisk medisin og har siden 2007 ledet senter for kreftbiomedisin. Harald Stenmark er spesielt kjent for sin forskning på hvordan en celle utvikler seg til en kreftcelle. De banebrytende cellebiologiske funnene til Stenmark og hans gruppe, har gjort det mulig å utvikle mer treffsikre behandlingsformer for kreft.

Prisutdelingen inneholdt også kulturelle innslag. Ett av Carl Espen Thorbjørnsen som sang Grand prix-sangen 2014 «Silent Storm». En utrolig stemme med kraft i. Carl Espen er selv med i Kreftforeningen som frivillig.

Det var også to unge damer, søstrene Catharina og Sara Chen. De spilte nydelig fiolinmusikk fra «Concerto Caprice».